office@triple-jump.com
+381 11 302 9001

Distribucija

Ekskluzivni distributerski ugovori sa kompanijama Converse, Arena i ACBC
converse logo

Legenda koja traje više od 100 godina

UVEK STVARAMO I INSPIRIŠEMO

Mi smo najnovija stvar koju baš dugo znate. Koja je tajna jednog veka postojanja? Naša misija. Converse podržava i osnažuje buntovnički duh, slavi slobodu i kreativni izražaj individualca i njihovih pokreta. Danas su oni zahtevniji nego ikada. Converse, kao brend, nastoji da podrži svu njihovu kreativnost i ideje. Neprestano se razvijamo i pronalazimo kreativne načine kako bismo osigurali da se i narednih 100 godina zalažemo za kreativnost, buntovništvo i odvažni duh mladih ljudi.

 

POSTOJIMO VIŠE OD JEDNOG VEKA

1980.

Markuis Mills Converse – naš osnivač, hustler i osnivač – pokreće Converse & Pike kompaniju, kao veleprodaju gumenih čizama, namenjenu ritejlerima u Bostonu. Godinu dana kasnije, sasvim slučajno, James Naismith je izumeo košarku kao igru, što će, kasnije, biti od presudnog značaja.

1900–1990.

Usled velikih promena na tržištu, Markuis pravi reorganizaciju i nastupa sa kompanijom pod nazivom Converse Rubber Shoe Company. Prve Converse cipele ugledale su svetlost dana 30. aprila 1909. godine.

1910.

Kreiraju se Converse sportske patike, koje se koriste najviše u košarci. 1932. godine, All Star modelu dodaje se Chuck Taylor, slaveći košarašku legendu. 1936. godine reprezentacija USA osvaja zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama u Berlinu, a 1939. godine održan je prvi NCAA’s šampionat u kome oba rivala igraju u Chuck Taylor All Star patikama. Dominacija u košarci je apsolutna. Do 1955 godine, Chuck Taylor All Star je #1 košarkaška patika u Americi.

2003.

Converse postaje deo Nike, Inc.

2010–2021.

Koristeći Nike tehnologiju u pojedinim kolekcijama, kroz kolaboracije sa umetnicima i dizajnerima iz celog sveta, Converse zadržava dobro poznatu siluetu i na taj način odaje počast svojoj, više od 100 godina dugoj istoriji. Danas, naš fokus je na street style siluetama i novoj klasici, koja je postala deo neprevaziđenog, vanvremenskog modnog trenda.

arena logo

Oprema za plivanje

Voda je početak. Tu počinje sve, ona nema granice, nema kraja…

To je Arena, to je “water instinct”

Naše vrednosti su inovativnost, autentičnost i strast.
To nas inspiriše svakodnevno.
Voda je naš prirodni instinkt. Svaki sekund je bitan da bi bio prvi, da bi bio srećan, da se osećaš bolje.

Mi smo jednostavno zaljubljeni u vodu.
Smatramo da svi moraju da se ponašaju etički prema socijalnim, ekonomskim i ekološkim pitanjima. To je ono što radimo svakog dana. Svakodnevno radimo sa velikim entuzijazmom i stručnošću kako bismo promovisali sve vrste vodenih sportova i aktivnosti sa ciljem da pomognemo ljudima da poboljšaju svoje fizičko i mentalno stanje.

Podjednako smo posvećeni svojim društvenim odgovornostima temeljeći svoj korporativni etos na poštovanju naših vrednosti, kao što su meritokratija i korektnost, a ujedno pažljivo nadgledamo i naše dobavljače i poslovne partnere kako bismo osigurali da u potpunosti poštuju naš poslovni kodeks ponašanja.

Osnovana 1973. godine, Arena je za samo dve godine dostigla najviši stepenik podijuma. I danas je tu, skoro pedeset godina kasnije.

Brend Arena stvorio je sportski vizionar Horst Dassler, sin osnivača Adidasa. Tokom letnjih Igara u Minhenu 1972. godine, Dassler je bio na palubi bazena kada je Mark Spitz osvojio svojih 7 istorijskih zlatnih medalja.
Dassler je, zajedno sa ostatkom sveta, osetio strahopoštovanje jer ne samo da je Spitz bio prvi sportista koji je u jednoj olimpijadi osvojio 7 zlata, nego je istovremeno postavio i 7 novih svetskih rekorda.
Dassler odmah započinje sa planovima za formiranje kompanije koja će biti posvećena vodenim sportovima i stvara novi brend kupaćih kostima koji je danas poznat kao Arena.

Kao vodeći svetski brend plivačke opreme, više od 40 godina pomaže plivačima i ljubiteljima vodenih sportova da postižu vrhunske rezultate.

Proizvodi široku paletu vrhunskih proizvoda: kupaćih kostima, naočara, kapa, peraja i svih ostalih plivačkih artikala. Svi proizvodi su urađeni na osnovu temeljitih istraživanja, tehničkih saznanja i predanosti kvalitetu.

Arena je bila prva firma za proizvodnju kupaćih kostima koja je krenula u potragu za razvojem najbržih, najlakših, najglatkijih i najizdržljivijih materijala za svoje proizvode u domenu takmičarskih i rekreativnih programa.

acbc 1 2 1

Sve se može promeniti

Italijanski preduzetnici, Gio Giacobbe i Edoardo Iannuzzi, kreirali su inovativno rešenje da olakšaju život i umanje negativan uticaj na životnu sredinu. Godine 2017. osnovali su ACBC, brend koji proizvodi modularnu i jedinstvenu obuću sa zamenljivom kožom. ACBC obuća je održiva jer je napravljena od eko kože i sirovina kao što su ostaci ananasa, jabuke, grožđa i reciklirane plastične boce.

„ACBC je akronim za „sve se može promeniti“, jer želimo da promenimo stvari“, reči su izvršnog direktora ACBC-a Gio Giacobbe.

ACBC je stoga mlad brend posvećen promovisanju zaštite planete. Projekat je nastao upravo iz potrebe da se zaustavi intenzivno korišćenje prirodnih resursa i projektovanje otpada. Njihov cilj je da smanje zagađenje izazvano proizvodnim procesima produžavajući vek trajanja obuće.

„Deset različitih đonova se može kombinovati sa preko 100 kožnih materijala preko specijalnog rajsferšlusa, tako da možete kreirati do 1000 zasebnih i različitih kombinacija“, istakao je kreativni direktor ACBC-a Edoardo Iannuzzi.

Ovaj brend je inovacija na tržištu obuće, koja nalazi mesto u brzorastućem segmentu proizvodnje patika.
„Naše patike imaju inovativan i održiv sadržaj koji je novina u svetu mode i privlače uglavnom moderne potrošače, koji su veoma pažljivi prema društvenoj odgovornosti, inovativnosti i održivosti, a ne samom proizvodu“, rekao je Gio Giacobbe.

Tri godine nakon osnivanja, ACBC je postigao takav nivo uspeha i popularnosti da je dobio brojne nagrade, i to nagradu za najbolji startup B Heroes-a za 2020. godinu, Sky-ovog talent šoua posvećenog kompanijama sa inovativnim potencijalom. Pored ove nagrade osvojio je i nagradu Inovator koju su kreirali VPP, Amici della Triennale i Triennale Milano, namenjenu za kompanije koje su najbolje uspele da izraze kreativnost , domišljatost i preduzetništvo, primenjujući tehnološku komponentu na tradicionalnije oblasti. Brend je dobio i značajno priznanje Benefit Societi za pozitivan uticaj na društvo i planetu.

Poznat je po saradnjama sa poznatim brendovima, uključujući Moschino, Armani i Philippe Model.