THE BODY SHOP

Prirodni kozmetički proizvodi

PRIČA O NAMA JE ZAPOČELA U BRAJTONU, U ENGLESKOJ, 1976. GODINE

Nikada nas nije bilo strah da se izdvojimo i zauzmemo se za ono pravo, širom sveta tragamo za najfinijim, etički dobijenim sastojcima za izradu čitave lepeze prirodnih kozmetičkih proizvoda.

Danas, naša posvećenost biznisu, kao sredstvu za postizanje opšteg dobra, veća je nego ikada pre. Kao deo naše posvećenosti cilju ”Obogati, ne eksploatiši” (Enrich Not Exploit™), naša misija je da obogaćujemo naše proizvode, naše ljude i našu planetu. To znači fer trgovinu sa našim farmerima i dobavljačima i pružanje pomoći lokalnim zajednicama da napreduju preko našeg Programa trgovine sa lokalnim zajednicama (Community Trade), koji je 100% vegetarijanski, koji je uvek bio i koji će zauvek ostati čvrst u svom stavu protiv testiranja kozmetike na životinjama.

Naša globalna kampanja ”Zauvek protiv testiranja na životinjama” je način na koji sprovodimo u delo našu posvećenu borbu za prava životinja. Oko 80% zemalja nema zakone o testiranju na životinjama, što je i razlog zašto nismo prestali da se borimo za prava životinja od 1989. godine. Ponosni smo što smo vegetarijanski kozmetički brend koji se bori protiv okrutnog postupanja prema životinjama. Saznajte šta kozmetički proizvod čini vegetarijanskim i zašto je preko polovine naših proizvoda vegansko.

”BIZNIS NE TREBA DA SE VRTI SAMO OKO NOVCA. TREBA DA SE VRTI I OKO ODGOVORNOSTI. TREBA DA SE VRTI OKO OPŠTEG DOBRA, A NE OKO POHLEPE POJEDINCA.” – ANITA RODIK

Naš cilj je da naše globalno poslovanje postane najetičkije i najodrživije na svetu. Naša posvećenost misiji ”Obogati, ne eksploatiši” (Enrich Not Exploit™) obuhvata 14 ciljeva koje The Body Shop treba da dostigne do 2020. godine. Ovi ciljevi najjasnije pokazuju ko smo i za šta se zalažemo kao kompanija.

Priča o nama počela je se Anitom Rodik i njenom verom u nešto revolucionarno: da biznis može biti moćno sredstvo za postizanje opšteg dobra. Uvek smo radili drugačije, razbijali ukalupljenost, bili smo smeli, hrabri. Danas je naša posvećenost cilju: Obogati, ne eksploatiši (Enrich Not Exploit™) veća nego ikada pre. Sve je u našim rukama.

Slavimo različitost kod ljudi i odbacujemo stereotipe lepote. Plaćanje fer cene našim trgovinskim partnerima u lokalnim zajednicama je od suštinske važnosti za sve ono što radimo. Zagovaramo i vodimo kampanju za ono što je za opšte dobro. Pomažemo našim zaposlenim da napreduju i razvijaju se kao ljudska bića.