Converse

Legenda koja traje više od 100 godina

UVEK STVARAMO I INSPIRIŠEMO

Mi smo najnovija stvar koju baš dugo znate. Koja je tajna jednog veka postojanja? Naša misija. Converse podržava i osnažuje buntovnički duh, slavi slobodu i kreativni izražaj individualca i njihovih pokreta. Danas su oni zahtevniji nego ikada. Converse, kao brend, nastoji da podrži svu njihovu kreativnost i ideje. Neprestano se razvijamo i pronalazimo kreativne načine kako bismo osigurali da se i narednih 100 godina zalažemo za kreativnost, buntovništvo i odvažni duh mladih ljudi.

POSTOJIMO VIŠE OD JEDNOG VEKA

1890. Markuis Mills Converse – naš osnivač, hustler i osnivač – pokreće Converse & Pike kompaniju, kao veleprodaju gumenih čizama, namenjenu ritejlerima u Bostonu. Godinu dana kasnije, sasvim slučajno, James Naismith je izumeo košarku kao igru, što će, kasnije, biti od presudnog značaja.

1900–1990. Usled velikih promena na tržištu, Markuis pravi reorganizaciju i nastupa sa kompanijom pod nazivom Converse Rubber Shoe Company. Prve Converse cipele ugledale su svetlost dana 30. aprila 1909. godine.

1910. godine kreiraju sportske patike, koje se koriste najviše u košarci. 1932. godine, All Star modelu dodaje se Chuck Taylor, slaveći košarašku legendu. 1936. godine reprezentacija USA osvaja zlatnu medalju na letnjim Olimpijskim igrama u Berlinu, a 1939. godine održan je prvi NCAA’s šampionat u kome oba rivala igraju u Chuck Taylor All Star patikama. Dominacija u košarci je apsolutna. Do 1955 godine, Chuck Taylor All Star je #1 košarkaška patika u Americi.

2003. Converse postaje deo Nike, Inc.

2010–2019. Koristeći Nike tehnologiju u pojedinim kolekcijama, kroz kolaboracije sa umetnicima i dizajnerima iz celog sveta, Converse zadržava dobro poznatu siluetu i na taj način odaje počast svojoj, više od 100 godina dugoj istoriji. Danas, naš fokus je na street style siluetama i novoj klasici, koja je postala deo neprevaziđenog, vanvremenskog modnog trenda.