office@triple-jump.com
+381 11 302 9001

Converse osvojio brojne nagrade za kampanju pod narativom Rušenje Rodnih Barijera

Triple Jump Group > Vesti > Triple jump Group > Converse osvojio brojne nagrade za kampanju pod narativom Rušenje Rodnih Barijera

Converse osvojio brojne nagrade za kampanju pod narativom Rušenje Rodnih Barijera

Na Međunarodni dan žena, 8. marta 2021. godine, brend Converse je pokrenuo kampanju sa ciljem da u srpskom jeziku zvanično počne da se primenjuje rodno osetljiv jezik. Pod narativom Rušenje Rodnih Barijera, korišćeni su različiti kanali komunikacije kako bi se prvo podigla svest o temi, a kasnije i napravio konkretan uticaj. Preko murala naslikanom na OŠ ’’Drinka Pavlović’’ u Beogradu, do prvog online izdanja Rečnika Nove Stvarnosti, kroz integrisane kanale komunikacije, godinu dana je brend komunicirao sa svojim korisnicima, javnim ličnostima, lingvistima i lingvistkinjama, All Stars zajednicom.

Takođe, centar Budimpešte je oživeo uz jedno specifično umetničko delo. U okviru narativa Rušenje Barijera kroz boju, ogromni mural je ukrasio zid u Ulici Dob, koji šalje poruku da se ne bojimo da budemo ono što jesmo, da zaronimo u nepoznato i kreiramo nešto novo. Mural je naslikan u saradnji sa kreativnim kolektivom umetnika Neopaint Works. Čitava komunikacija je podržana kroz društvene mreže i uticajne ljude iz Budimpešte koji su angažovani u oblasti društvene odgovornosti i aktivizma. Cela kampanja je bila posebna na još jednom nivou – kako bi ovo umetničko delo ‚‚oživelo‚‚ napravljen je filter veštačke inteligencije, pa su tako elementi murala, posmatrani kroz kameru telefona, oživljeni u pokretu.

Pored rezultata u brojkama, za vreme trajanja kampanje u skupštini Republike Srbije izglasan je Zakon o rodnoj ravnopravnosti koji podrazumeva obavezu primene rodno osetljivog jezika u javnim institucijama, a Converse tim je upravo ovom kampanjom osvojio nagradu na Kaktus festivalu, u kategoriji najbolja Adaptirana međunarodna integrisana kampanja, kao i dva priznanja od strane UEPS-a, prestižnog udruženja za tradicionalne komunikacije Srbije: Bronzano priznanje za aktivnosti na vanstandardnim mestima, kao i Srebrno priznanje u kategoriji moda, sport, igre na sreću.