Jump Inn Hotel

Hotel sa pričom

Retka su mesta u Beogradu koja mogu da ispričaju njegovu zanimljivu istoriju na jedan živopisan način. Jedna zgrada, izgrađena u srcu starog Beograda, kvartu Savamala kada je Savamala nastajala i dobijala izgled koji i danas ima, je svedok i protagonista te priče. To je zgrada hotela Jump Inn.

Zahvaljujući viziji najbogatijih i najuglednijih trgovaca i preduzimača, kao što su bili Luka Ćelović, Rista Paranos, Mihailo Miljković i mnogi drugi koji su želeli da donesu evropski duh u svoju zemlju, krajem XIX veka i početkom XX u kvartu Savamala oko Karađorđeve ulice počinje modernizacija i gradnja zgrada i objekata različitih namena. Pored hotela Bristol i Beogradske zadruge (današnji Geozavod) nastaje i kompleks zgrada na uglu Karađorđeve i današnje ulice Koče Popovića. Projekat zgrade u kojoj se danas nalazi hotel Jump Inn je uradio ruski emigrant Nikolaj Vasiljev, poznat i po projektu zgrade današnjeg Vojnog muzeja na Kalemegdanu, a poslove je nadzirao arhitekta Hrisanf Vinogradov. Zgrada je završena 1924. godine.

Danas, zgrada hotela JUMP INN je poptuno renovirana sa akcentom na komfor, dizajn i najnoviju tehnologiju. Hotel je projekat TRIPLE JUMP GRUPE, danas prepoznatljive u Srbiji po zastupništvu brendova Converse, Lindex i Arena, koja je prisustvo u Savamali započela projektom Mixer House, u objektu čiji je vlasnik. Kako je osnivač TRIPLE JUMP GRUPE bivši jugoslovenski rekorder i olimpijac u troskoku, otud i inspiracija za naziv JUMP INN u kome se sportska strast materijalizuje u slikama poznatih atletičara i atletskih motiva koje će se nalaziti svuda po hotelu.

Savamala danas doživljava svoju drugu mladost kao novi centar umetnosti, dizajna, kulture, gastronomije, noćnog provoda i hedonizma na beogradski način. A, hotel Jump Inn je tu da pruži vrhunsko gostoprimstvo na mestu na kome će se pisati nova istorija grada. Dobro došli!