ACBC

ACBC

Italijanski preduzetnici, Gio Giacobbe i Edoardo Iannuzzi, kreirali su inovativno rešenje da olakšaju život i umanje negativan uticaj na životnu sredinu. Godine 2017. osnovali su ACBC, brend koji proizvodi modularnu i jedinstvenu obuću sa zamenljivom kožom. ACBC obuća je održiva jer je napravljena od eko kože i sirovina kao što su ostaci ananasa, jabuke, grožđa i reciklirane plastične boce.

 „ACBC je akronim za „sve se može promeniti“, jer želimo da promenimo stvari“, reči su izvršnog direktora ACBC-a Gio Giacobbe.

ACBC je stoga mlad brend posvećen promovisanju zaštite planete. Projekat je nastao upravo iz potrebe da se zaustavi intenzivno korišćenje prirodnih resursa i projektovanje otpada. Njihov cilj je da smanje zagađenje izazvano proizvodnim procesima produžavajući vek trajanja obuće.

„Deset različitih đonova se može kombinovati sa preko 100 kožnih materijala preko specijalnog rajsferšlusa, tako da možete kreirati do 1000 zasebnih i različitih kombinacija“, istakao je kreativni direktor ACBC-a Edoardo Iannuzzi.

Ovaj brend je inovacija na tržištu obuće, koja nalazi mesto u brzorastućem segmentu proizvodnje patika.

„Naše patike imaju inovativan i održiv sadržaj koji je novina u svetu mode i privlače uglavnom moderne potrošače, koji su veoma pažljivi prema društvenoj odgovornosti, inovativnosti i održivosti, a ne samom proizvodu“, rekao je Gio Giacobbe.

Tri godine nakon osnivanja, ACBC je postigao takav nivo uspeha i popularnosti da je dobio brojne nagrade, i to nagradu za najbolji startup B Heroes-a za 2020. godinu, Sky-ovog talent šoua posvećenog kompanijama sa inovativnim potencijalom. Pored ove nagrade osvojio je i nagradu Inovator koju su kreirali VPP, Amici della Triennale i Triennale Milano, namenjenu za kompanije koje su najbolje uspele da izraze kreativnost , domišljatost i preduzetništvo, primenjujući tehnološku komponentu na tradicionalnije oblasti. Brend je dobio i značajno priznanje Benefit Societi za pozitivan uticaj na društvo i planetu.

Poznat je po saradnjama sa poznatim brendovima, uključujući Moschino, Armani i Philippe Model.