string(15) "Najnovije vesti"

Converse

Najnovije vesti

CONVERSE UMETNOŠĆU PREČIŠĆAVA VAZDUH!

Desilo se nešto veliko. Zapravo, desilo se nešto ogromno. Na fasadi zgrade na broju 1 u Venizelesovoj ulici je osvanuo mural visok preko 25 metara. Uz podršku Conversa i u saradnji sa street artistima Artezom i Wuperom, kao i uz pomoć @sve.roze, mlade članice Converse zajednice kreativaca – nastalo je umetničko delo koje je oplemenilo i obogatilo izgled Donjeg Dorćola.

4 ML0A1428

Ali to nije sve jer ovo delo s temom „Koreni Balkana“ pored duhovnih ima i nezanemarljiva praktična svojstva. Naime, čak 18 galona boje koja je utrošena za izradu ovog murala je funkcionalni ekvivalent broju od 540 stabala.

2 ML0A1462

Zašto stabala, pitate se? Zato što su te boje specijalno spravljene da bi upijale zagađivače iz vazduha i na taj način prečišćavale vazduh. Odnosno, boje od kojih je izrađen mural su sada i metaforičke nove „krošnje Beograda“ koje će vredno raditi na tome da kvalitet vazduha koji Beograđani udišu bude sve bolji i bolji.

Naše ekološko-umetničko delo je nastajalo punih 6 dana, a sam završetak radova je proslavljen i give away-om u kome su svim učesnicima na projektu, kao i članovima Converse zajednice kreativaca, poklonjene Converse patike da u njima nastave da šetaju Beogradom, ali i da u tim šetnjama sada udišu zdraviji vazduh.

5 REP_0010

Pored Beograda, još 12 svetskih metropola učestvuje u ovoj Conversovoj akciji, a sve dodatne informacije možete da nađete na https://conversecityforests.com/#tree-tracker.

6 ML0A1556

Ukoliko još niste naparili oči i počastili pluća Converse muralom, on vas čeka na uglu Venizelesove i Žorža Klemansoa. I dok čeka – prečišćava.

3 REP_9939