string(15) "Najnovije vesti"

Lindex

Najnovije vesti

Lindex intervju sa Ešli Grejem

pink-iza-scene-4Kako je bilo raditi ovo snimanje za Lindex?

Snimanje je bilo baš moćno, zato što je za ovu kampanju odabrana grupa veoma različitih žena. Bilo je toliko ženske sile na tom setu!

 

Lindex godinama podržava sve vidove borbe protiv raka dojke. Šta za vas znači ta kampanja za podizanje svesti o ovom problemu?

Neke žene bliske meni i mojoj porodici obolele su od raka dojke i borile se s njim. To je stvar koja zahteva pažnju, a budući da smo zajedno jači, verujem da zajednički možemo da se borimo protiv toga.

 

Koji vam je omiljeni deo odeće iz Lindexove PINK kolekcije?

Mnogo mi se dopada smeđi dvodelni komplet sastavljen iz haljine i pulovera.

 

Koji vam je omiljeni komad odeće iz Lindexove kolekcije Jesenje modne heroine?

Omiljena mi je rebrasta haljina dugih rukava koja prati liniju tela. Ona mi je strava!

 

Kako je, po vama, svet mode prigrlio različitost?

Živimo u eri u kojoj više nema telesne uniformnosti. Vidimo mnogo više te različitosti u medijima, na stranicama magazina i njihovim naslovnicama, pa i u Holivudu. Ljudi sve više traže reklamne kampanje koje će prikazivati različitost. Prešli smo veliki put, ali moramo još mnogo da napredujemo.

 

Koliko se tokom godina promenilo okruženje za „plus sajz“ manekenke?

Mislim da modi većih brojeva u prošlosti ni blizu nije pridavana pažnja kao standardnoj modi. Žene sa oblinama uopšte nisu imale mnogo izbora u odevanju. No sada mnogi prodavci osluškuju potrebe svih svojih kupaca, i nude veoma dobre kreacije i dizajn u većim brojevima. Koju god veličinu da nosite, trebalo bi da imate pristup modi koja vas čini lepom i samopouzdanom.

 

Koliko vama lično znači to šte ste postali uzor i aktivista na ovom polju?

Model sam već šesnaest godina, i sada imam medijsku platformu koju mogu da upotrebim da utičem na stvari i da budem glas mnogih mladih devojaka i žena koje žele da budu više zastupljene i bolje predstavljene. Dok sam odrastala, nisam među slavnim ličnostima imala uzore koji su izgledali poput mene. Meni je najveći uzor bila moja mama, jer je prihvatala svoj izgled i figuru i nikada o svom telu nije govorila negativno. Ovde sam da bih podsetila mlade devojke, pa i odrasle i starije žene, da same budu sopstveni uzori, da budu svoj omiljeni tip žene.

 

Lindex je u svojim kolekcijama proširio skalu veličina tako da uključuje i veće brojeve, umesto da ima zasebne „plus sajz“ kolekcije. Kako gledate na to?

Mislim da je to fantastično. Nisam neki ljubitelj etiketa, ali stvarno verujem da veličina koja stoji zakačena na komadu odeće ne bi smela da se koristi da bi definisala ženu.

 

Kako stil i moda mogu da osnaže ženu da izgleda lepo i da se oseća sjajno?

Samopouzdanje se širi iznutra prema spoljnom svetu, dakle prvo i najvažnije je da se u duši osećate sjajno. Kad žena pronađe odeću koja joj savršeno pristaje i u kojoj se oseća posebno, ta samouverenost počinje iznutra da zrači.

 

Kako biste opisali svoj lični stil, privatno?

Ženstven, klasičan, sofisticiran, pomalo seksi…

 

Kakav biste stil savetovali devojkama koje nose veće brojeve?

Zanemarite smešna pravila! Nosite ono u čemu se osećate prijatno i samouvereno. Nemojte razmišljati u stilu „ne mogu ja da nosim bele pantalone“ samo zato što su vam u magazinima tako rekli pre sto godina. Uvek isprobajte različite veličine pre nego što odustanete od nekog modela uvereni da vam ne pristaje. Ja uvek probam model svoje veličine, broj manji i broj veći.

 

Kakav vi odnos imate prema svom telu?

Trebale su mi godine da dođem do odnosa prema sopstvenom telu kakav imam danas, ali sada mogu s punim uverenjem da kažem da volim svoje telo, svaki njegov deo. I da: ima dana kada se osećam manje lepom, ali u takvim danima stanem pred ogledalo i vežbam da prihvatam telo onakvo kakvo je. Pogledam u onaj deo kojim nisam baš zadovoljna, i kažem: „Hej, celulitu, vidim te! Vidim da si mi zaposeo butine, ali nema veze, prihvatam da je to tako“.

 

Kada se najbolje osećate?

Nakon što sam bila u teretani i posle se istuširala. Tada se osećam nepobedivo!

 

Imate li neki savet kad je lepota u pitanju? Tri najvažnija?

1) Uvek hidrirajte kožu ‒ vlažite je i spolja i iznutra.

2) Štitite se svakodnevno od sunca.

3) Ne perite kosu svaki dan!

 

Koje vam je omiljeno odredište za putovanje, i zašto?

Italija, volela bih da prođem tu zemlju grad po grad.

 

Šta vas u životu najviše čini srećnom?

Činjenica da nisam blagoslovena samo uspešnom karijerom modela, već i time što sam uticala na život mnogih žena, pa i muškaraca, i što me smatraju svojim uzorom.

jesenje-modne-heroine-iza-scene-2 jesenje-modne-heroine-iza-scene-3 jesenje-modne-heroine-iza-scene-4pink-iza-scene-1