string(15) "Najnovije vesti"

Lindex

Najnovije vesti

Lindex predstavlja „Better Denim Now and Forever“

Prolećna kampanja usredsređena je na održivost i u pogledu materijala i u pogledu procesa izrade. Od januara 2016. ogromna većina sve Lindexove odeće od džinsa izrađuje se od održivog pamuka i proizvodi se u ekološki održivim procesima, koji podrazumevaju uštedu vode, energije i smanjenu upotrebu hemikalija. S ovom novom linijom farmerki za žene i decu, Lindex i nadalje postavlja standarde.

„Veoma smo ponosni što smo za većinu svih naših farmerki uveli proizvodne procese sa smanjenim ekološkim otiskom. To je veliki korak ka našem cilju postavljenom za 2020. godinu, a to je da se 80% sve Lindexove garderobe izrađuje u održivim proizvodnim procesima“, kaže Ana-Karin Dalberg, menadžer za proizvode u Lindexu.

Neki modeli iz „Better Denim“ linije već su u potpunosti izrađeni po standardima održivosti; načinjeni od organskog pamuka, s vrlo malo restlova i proizvedeni u procesima koji štede energiju i vodu, uz smanjenu upotrebu hemikalija. Sve farmerke s pet džepova imaju oznaku veličine otisnutu na pojasu, što je upotrebu papira za etiketu oznake i broja učinilo izlišnom. Modeli izrađeni potpuno održivim procesom imaju deklaracije načinjene od recikliranog papira, zakačene vezicama od organskog pamuka. Održiva je i završna obrada neke odeće od džinsa, jer se koriste isti takvi ukrasni detalji poput rajsferšlusa, dugmadi, nitni i zakovica.

U svojoj kampanji za „Better Denim “, Lindex predstavlja i svoj prvi proizvod napravljen reciklažom već nošenog – patike načinjene od ponovo upotrebljenog teksasa. Svi delovi ove obuće ekološki su održivi, od polovnog, već nošenog teksasa koji se prikuplja za ponovnu upotrebu i reciklažu. Ovo prikupljanje organizuje se u Lindexovim radnjama, a tu robu sortira švedska second hand organizacija Myrorna. Ove teksas patike delo su uzajamne saradnje firmi Lindex, Myrorna i Fair Unlimited

1 2 3 4 5 6 7